“Sanaton viestintä tulee ennen puhuttua kieltä. Näin on aina ollut. Ihmisen biologia tulee tässä esiin tavalla, jota evoluutio ei ole muuttanut.”

Olen liike-elämää sekä ihmisen mieltä syvästi tunteva kehollisen viestinnän asiantuntija, tanssi-liiketerapeutti ja yrittäjä. Minulla on pitkä kokemus vaativasta myynti- ja markkinointityöstä sekä johtamisesta lääketeollisuudessa. 

Sain lapsuudenkodissani herkät värekarvat sanattomalle viestinnälle.  90-luvulla opiskelin psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja työskentelin yliopistollisen sairaalan neurologisella osastolla. Huomasin koulutuksestani olevan poikkeuksellista hyötyä potilaiden kohtaamisessa ja kuulluksi tulemisen kokemuksessa. Kiinnostus neurologiaan ja myyntityöhön saivat minut hakeutumaan lääketeollisuuteen, missä työskentelin yli kymmenen vuotta miljardibisneksessä. Kauppaa tehtiin kahdenkeskisissä keskusteluissa ja toisinaan ryhmätapaamisissa. Vastassa olivat hyvin ammattitaitoiset ja runsaasti tietävät asiakkaat. Tutustuin myyntitaitojen hiomiseen eniten sanattoman viestinnän ja peilaamisen kautta. Ne, joilla peilaamisen taitoa ei löytynyt, jäivät yleensä annetuista myyntitavoitteista. Sen sijaan huippumyyjien peilaamistaidot olivat suorastaan taidetta.

 

Luin sanattomasta viestinnästä kaiken mahdollisen tiedon ja kävin lukuisissa koulutuksissa. Opiskelin kansainvälisesti arvostetussa koulutuksessa neljä vuotta sanattoman ja sanallisen viestinnän sekä liikkeen, kehon ja mielen yhteyttä. Valmistuin tanssi-liiketerapeutiksi vuonna 2017.

 

ysipäiväisestä yrittämisestä minulla on kokemusta vuodesta 2010 asti. Sanattoman viestinnän valmentamisen lisäksi toimin tanssi-liiketerapeuttina, kouluttajana, tanssinopettajana ja yritysjohtajana yrityksissäni TwoStep tanssistudio ja Tanssi-liiketerapia KehonPolku.

 

Käyn edelleen ahkerasti täydennyskoulutuksissa pysyäkseni uusimman tutkimustiedon äärellä.

 

Minua on työyhteyksissä kuvailtu muun muassa äärimmäisen läsnäolevaksi, lempeäksi, huomioivaksi ja taitavaksi. Näen jokaisen ihmisen hyvin kiinnostavana yksilönä, jolla on omat erityiset vahvuutensa, kiinnostuksen kohteensa, elämänhistoriansa ja kokemuksensa. Valmennuksissa kohtaan ihmiset aidosti ja tasavertaisesti. Toteutan valmennukset vahvuuksien kautta, jolloin valmennettavat tuntevat voimaantumista ja turvaa. Tämä takaa, että jokainen osallistuja saa valmennuksesta kaiken mahdollisen irti. Valmennukseni eivät ole vain soveltuville henkilöille”, vaan kaikille.

 

Intohimoni on auttaa ihmisiä menestymään. Olen onnellinen, että saan tehdä sitä työkseni.

 

Katja Puranen

Täytä tietosi ja lataa itsellesi  asiantuntijan TOP5 vinkit menestyjälle: